неділя, 30 квітня 2017 р.

Математичний дивертисмент



На математичному  гуртку організували змагання «Хто швидше і більше розв’яже задач?» за 40 хвилин.

Завдання

1. Батько із сином потрапили в автомобільну катастрофу. Батько по­мер у шпиталі. До сина в палату заходить хірург і говорить, вказуючи на нього: «Це мій син». Чи можуть ці слова бути правдою?
2. Скільки цифр "9" у ряді чисел від 1 до 100?
3. Самотній нічний сторож помер вдень. Чи отримає  він пенсію?
4 .Цеглина важить  один кілограм плюс ще півцеглини. Скільки важить цеглина?
5. Під яким кущем сидить заєць під час дощу?
6. Якщо ви любите граматику, то вас зацікавить питання, як правиль­но сказати "не бачу білий жовток» чи «не бачу білого жовтка"?
7. Дах одного будинку не є симетричним. Один його нахил складає з горизонталлю кут 60 градусів, а інший кут 70 градусів. Припустимо, що півень кладе яйце на гребінь даху. На який бік даху впаде яйце?
8.Припустимо, що  на кордоні США та Канади сталася авіаційна ката­строфа. У який з двох країн повинні бути поховані уцілілі пасажири?
9. За кордон поїхала група туристів із 100 чоловік. 10 із них не знали ні німецької, ні  французької мови. 75 знали німецьку мову. 83 людини знали французьку мову. Скільки туристів володіли двома іноземними мовами?
10. У сім’ї троє дітей. Тоні вдвоє більше років, ніж буде Галі тоді, коли Жені виповниться стільки ж років, скільки Тоні зараз. Хто з них найстар­ший, хто найменший, а  хто середній за віком?
11. На одному заводі працювало троє друзів: слюсар, токар і зварювальник. Їхні прізвища: Ярема, Заполух і Стецюк. У слюсаря немає ні бра­тів, ні сестер. Він — наймолодший з друзів. Стецюк, що одружений на сестрі Яреми, старший від токаря. Назвіть прізвища слюсаря, токаря і зварювальника.
12. Морозенко, Соняк і Покиданець живуть на одній вулиці. Один із них - столяр,  друтий - маляр, а третій - бухгалтер. Недавно маляр хотів попросити свого знайомого столяра зробити щось для своєї квартири, але йому сказали, що столяр працює в будинку бухгал­тера.  Відомо також, що Покиданець ніколи не чув про Соняка. Хто чим займається?        

Відповіді
  1. Так, хірург — мати сина.
  2. .20.
  3. Ні, бо він помер.
  4. 2кг.
  5. Під мокрим.
  6. Жовток не буває білим.
  7. Півень не кладе яєць.
  8. Пасажирів, які уціліли, не потрібно ховати.
  9. 68 чоловік.
  10. Найстарша - Тоня, а Галя - наймолодша.
  11. Слюсар Заполух, токар Ярема і зварювальний Стецюк.
  12. Покиданець - бухгалтер, Морозенко - столяр, Соняк - маляр.














0 коментарі(в):

Дописати коментар

Підписка на Дописати коментарі [Atom]

<< Головна сторінка